Bokashi vedro 1x16 litrov
Kód: 53100% BIO produkty
Najlepšej kvality
DOPRAVA ZDARMA
pri objednávke nad 70 Eur
Zákaznícka podpora
Radi vám poradíme
Zľavy pre zákazníkov
Oceníme vašu vernosť
Podrobný popis
Výhody použitia Bokashi vedra:
1. Bez zápachu
- Bokashi kompostovanie je dokonalejší proces ako klasické kompostovanie.
- Je to vlastne fermentácia(kvasenie)bez prístupu vzduchu.
- A keďže nenastáva výmena vzduchu, nedochádza ani k zápachu.
- Bokashi komposter má vzduchotesné veko, ktoré zabraňuje šíreniu nepríjemných zápachov do kuchyne počas fermentačného procesu.
2. Jednoduchosť
- Nemusíte oddeľovať varené zvyšky od surových, zeleninu od kostí, šupky, mäso a podobne.
- Jednoducho to tam všetko dáte, dosypete za hrsť Bokashi a všetko spolu zamiešate.
- Vytlačíte prebytočný vzduch, prekryjete napríklad tanierom a uzavriete veko.
- Hotovo! Žiadne ďalšie prevzdušňovanie, otáčanie, prehŕňanie a podobne.
- Jednoducho to necháte fermentovať.
3. Zachovanie živín (podobne ako pri kvasení kapusty)
- Inými slovami, všetko čo do Bokashi kompostera dáte, to tam aj zostane!
- Žiadna emisia plynov a tepla.
- Všetky nutrične hodnotné látky zostanú v komposte a vaša záhradka dostane maximum živín.
4. Kompaktné rozmery
- Bokashi komposter nezaberá veľa miesta vo vašej kuchyni či špajzi.
- Všetok fermentovaný kompost sa z kompostéra vysype rovno do jamy vo vašej záhrade(prípadne priamo k rastlinám), kde sa prekryje malou vrstvou zeme a po zbežnom umytí je pripravený na ďalšiu dávku vášho kuchynského odpadu.
- O kompost sa ďalej nemusíte vôbec starať.
- Za mesiac až dva môžete jamu skontrolovať a uvidíte krásny čierny voňavý kompost.
5. Žiadny hmyz
- Na rozdiel od bežných kompostérov, kompostovanie s Bokashi nespôsobuje žiadnu hnilobu a pleseň.
- Jednoducho nič, čo by mohlo prilákať hmyz sa tam nedeje.
- Keď ešte uvážime, že kompostér sa vzduchotesne uzavrie vekom, hmyz nemá šancu.
6. Rýchlosť kompostovania
- Kompostovanie s Bokashi je rýchle.
- Odpad z kuchyne sa nechá týždeň až dva prefermentovať v komposteri, potom sa vsype do jamy v záhrade a kompostér sa používa ďalej, zatiaľ čo sa zvyšky z vašej kuchyne dokompostujú v záhrade.
- Rýchlejšie to nejde
7. Zníženie množstva vyhodeného komunálneho odpadu
- Všetok organický odpad, ktorý sa vyprodukuje v kuchyni, takto skončí v Boklashi kompostéri.
- Nielenže sa menej nachodíte so smeťami, ale nadobro sa zbavíte nepríjemných pachov šíriacich sa zo smetného koša.
V prípade potreby je potrebné dokúpiť ďalšie vedro, aby posledné zvyšky jedla mohli dokončiť dvojtýždňový proces fermentácie a Em-aktiv, Pro-Ro-uhlie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár