Bokashi vedro 1x19 litrov

Kód: 56
59,90 €
Skladom

Toto špeciálne navrhnuté vedro s dierkovaným dvojitým dnom, s vzduchotesným vekom, naberačkou pevného materiálu, pohár a vypúšťací kohút na výsledný Bokahsi čaj. Tento Bokahsi čaj je cenným zdrojom organických minerálov, živin a probiotických kultúr po zriedení s vodou je vhodný na hnojenie rastlín a urýchlenie kompostovania.

Detailné informácie

BIO
100% BIO produkty
Najlepšej kvality
DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
pri objednávke nad 70 Eur
Zákaznícka podpora
Zákaznícka podpora
Radi vám poradíme
Zľavy pre zákazníkov
Zľavy pre zákazníkov
Oceníme vašu vernosť

Podrobný popis

Výhody použitia Bokashi vedra:

1. Bez zápachu

  • Bokashi kompostovanie je dokonalejší proces ako klasické kompostovanie.
  • Je to vlastne fermentácia(kvasenie)bez prístupu vzduchu.
  • A keďže nenastáva výmena vzduchu, nedochádza ani k zápachu.
  • Bokashi komposter má vzduchotesné veko, ktoré zabraňuje šíreniu nepríjemných zápachov do kuchyne počas fermentačného procesu.

2. Jednoduchosť

  • Nemusíte oddeľovať varené zvyšky od surových, zeleninu od kostí, šupky, mäso a podobne.
  • Jednoducho to tam všetko dáte, dosypete za hrsť Bokashi a všetko spolu zamiešate.
  • Vytlačíte prebytočný vzduch, prekryjete napríklad tanierom a uzavriete veko.
  • Hotovo! Žiadne ďalšie prevzdušňovanie, otáčanie, prehŕňanie a podobne.
  • Jednoducho to necháte fermentovať.

3. Zachovanie živín (podobne ako pri kvasení kapusty)

  • Inými slovami, všetko čo do Bokashi kompostera dáte, to tam aj zostane!
  • Žiadna emisia plynov a tepla.
  • Všetky nutrične hodnotné látky zostanú v komposte a vaša záhradka dostane maximum živín.

4. Kompaktné rozmery

  • Bokashi komposter nezaberá veľa miesta vo vašej kuchyni či špajzi.
  • Všetok fermentovaný kompost sa z kompostéra vysype rovno do jamy vo vašej záhrade(prípadne priamo k rastlinám), kde sa prekryje malou vrstvou zeme a po zbežnom umytí je pripravený na ďalšiu dávku vášho kuchynského odpadu.
  • O kompost sa ďalej nemusíte vôbec starať.
  • Za mesiac až dva môžete jamu skontrolovať a uvidíte krásny čierny voňavý kompost.

5. Žiadny hmyz

  • Na rozdiel od bežných kompostérov, kompostovanie s Bokashi nespôsobuje žiadnu hnilobu a pleseň.
  • Jednoducho nič, čo by mohlo prilákať hmyz sa tam nedeje.
  • Keď ešte uvážime, že kompostér sa vzduchotesne uzavrie vekom, hmyz nemá šancu.

6. Rýchlosť kompostovania

  • Kompostovanie s Bokashi je rýchle.
  • Odpad z kuchyne sa nechá týždeň až dva prefermentovať v komposteri, potom sa vsype do jamy v záhrade a kompostér sa používa ďalej, zatiaľ čo sa zvyšky z vašej kuchyne dokompostujú v záhrade.
  • Rýchlejšie to nejde

7. Zníženie množstva vyhodeného komunálneho odpadu

  • Všetok organický odpad, ktorý sa vyprodukuje v kuchyni, takto skončí v Boklashi kompostéri.
  • Nielenže sa menej nachodíte so smeťami, ale nadobro sa zbavíte nepríjemných pachov šíriacich sa zo smetného koša.

V prípade potreby je potrebné dokúpiť ďalšie vedro, aby posledné zvyšky jedla mohli dokončiť dvojtýždňový proces fermentácie.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: